Houtem Jaarmarkt en de erfgoedbank

Ter gelegenheid van Houtem Jaarmarkt is de erfgoedbankautomaat te gast in Sint-Lievens-Houtem. De collectie Houtem Jaarmarkt werd aangevuld met enkele beelden uit het circusverleden van de jaarmarkt.

Vanaf het begin van de 20ste eeuw wisselden verschillende circusgezelschappen elkaar af. Van Circus Libot of Circus Demeyer tot het bekende Circus Tondeurs: de vele circussen gaven bezoekers een onvergetelijke ervaring. Vandaag getuigen enkele foto's van dit boeiende circusverleden op Houtem Jaarmarkt. Via deze link kan je de e-expo bekijken.

De erfgoedbankautomaat is tijdens 11 en 12 november te vinden in Polbroek 7, telkens van 9u tot 18u. Nadien verhuist de erfgoedbankautomaat terug naar het gemeentehuis van Melle.

Fan van het circusverleden van Houtem Jaarmarkt? Naar aanleiding van de tentoonstelling over postkaarten van Heemkunde Houtem, ontwikkelde de erfgoedcel vier postkaartjes die het erfgoed van de jaarmarkt op een unieke manier in beeld brengen. Het circus mocht hier uiteraard niet op ontbreken! Tijdens Houtem Jaarmarkt kan jij één van deze kaartjes versturen naar vrienden of familie. Meer informatie vind je hier.
E-expo