2/06: Scansessie in GC De Kluize

Beleg veilig bij erfgoedbank Land van Rode ! Denk aan de toekomst en laat je erfgoed digitaliseren!

­­­­

Heb jij waardevol materiaal om op de erfgoedbank te plaatsen? We zijn op zoek naar getuigenissen van het verleden van het Land van Rode. Origineel beeldmateriaal over vroegere brouwerijen en stokerijen, de reuzen van Oosterzele, buurtwinkels en cafés die verdwenen zijn, volkssporten, het verenigingsleven zijn meer dan welkom.

 

We brengen de erfgoedbank tot bij jou op maandag 2 juni. De erfgoedcel komt naar GC De Kluize met twee scanners en laptops. We digitaliseren je materiaal onmiddellijk zodat je je kostbare herinneringen meteen terug naar huis kan nemen. Ga alvast op zoek in oude schoendozen, lades of op zolder naar beelden, getuigenissen of overblijfselen van het verleden van je regio. Het cultureel erfgoed van jouw streek wordt op die manier zichtbaar en toegankelijk op www.erfgoedbanklandvanrode.be.

 

De erfgoedbankautomaat reist mee!

De mobiele tentoonstellingskast, vormgegeven als een geldautomaat, reist rond in het Land van Rode en houdt halt in bibliotheken, culturele centra, gemeentelijke diensten of andere evenementen. In de erfgoedbankautomaat zit een touchscreen waarmee je kan surfen op www.erfgoedbanklandvanrode.be. Zo heb je altijd en overal een zicht op het saldo van jouw cultureel erfgoed! De Erfgoedbankautomaat staat al klaar in GC De Kluize!

 

Praktisch

GC De Kluize, Sportstraat 3, 9860 Oosterzele
Maandag 2 juni van 15u tot 18u
Mee te nemen originele oude foto's, documenten, affiches …